Vägen

Motioner

• Motion om Kyrkan som salt och ljus i samhällets utanförskapsområden lades fram för Växjö stiftsfullmäktige 2017-11-17.

• Motion om kyrkligt senior- och/eller trygghetsboende i Växjö presenterades för Växjö kyrkofullmäktige 2017-11-06. Kyrkofullmäktige beslutade 2018-05-07 att besvara den på ett positivt sätt.

• Motion om solceller på kyrkliga byggnader tillhörande Växjö pastorat lades fram 2017-11-06. Efter vissa förvecklingar i beredningen av motionen (där Kyrkorådet river upp Arbetsutskottets avslagsförslag) blev Kyrkofullmäktiges beslut 2018-05-07 att besvara den - dock utan att ange vari svaret består.

• Motion om tillägnande av erfarenheter från Church of England runt försoning och helande (A Time to Heal) lämnades in 2016-05-25 till Växjö stiftsfullfullmäktige. Stiftsfullmäktige avslog motionen med hänvisning till formaliaskäl. Ledamöter från en annan nomineringsgrupp menade dock att motionen var formellt korrekt skriven och yrkade på återremiss - en omröstning som slutade strax under den nödvändiga tredjedelen av de närvarande ledamöternas ja-röster.

• Motion om Bergs kyrkas öppnande skrevs tillsammans med övriga kyrkofullmäktigeledamöter från Lammhults församling 2014-03-04. Motionen bifölls.

• Med högt valdeltagande följer stort inflytande är en skrivelse som skickades till samtliga röstberättigade i Lammhults församling inför kyrkovalet 2013. Vi hade konstaterat att församlingens litenhet skulle - statistiskt sett - ge två mandat. Nu blev det istället fem mandat!.